- berømt for gastronomi, gæstfrihed og en uforglemmelig beliggenhed med Gudenåen rislende i baghaven!

Frokostmenu



Retter som serveres mellem kl. 12.00 og 16.30

Stegt flæsk (pandestegt - fersk og røget) med persillesauce, nye kartofler & hjemmesyltede  
rødbeder 199,-
 
Kongensbro Kro Flæskeæggekage med pandestegt fersk og røget flæsk, tomat og purløg, hjemmesyltede rødbeder og hjemmelavet sød  
sennep (min. 2 couv.) 199,-
 
Lux. Pariserbøf af 225 gr. hakket oksekød fra dansk kødkvæg, stegt på gril serveret på smørristet brød m/ kapers, hjemmesyltede rødbeder, rå løg, friskhøvlet peberrod og rå  
æggeblomme 199,-
 
Kongensbro Kro´ s hjemmelavede Herregårds Biksemad med 2 spejlæg og hjemmesyltede  
rødbeder hertil hjemmebagt rugbrød 189,-
 
Hjemmerøget rådyrkølle fra Ormstrup Gods med ristede svampe, lun røræg og purløg hertil  
hjemmebagt rugbrød 219,-
 
Lux. Kroplatte med marineret sild, hjemmegravad fjordlaks, frisk pandestegt rødspættefilét med hjemmerørt remoulade, hjemmelavet leverpostej med champignon og bacon, medaljon af oksemørbrad med bløde løg og hjemmelavet hvid  
kartoffelsalat samt ost. Serveres med 2 slags brød. 299,-
 
Gourmet Stjerneskud med smørristet hvedebrød, store håndpillede rejer, pandestegt frisk rødspættefilet, dampet rødtunge paupiette m/laksemousse, hjemmerøget fjordlaks, små salater, kaviar, frisk blancheret asparges samt  
hjemmelavet Madeiradressing 249,-
 



Varme frokostretter


Serveres mellem kl. 12.00 og 18.00

Stegte ål fra Gudenåen med stuvede kartofler (ca. 500 gr. ål per pers.) Serveres i sæsonen ca. april –  
november. Tilberedningstid ca. 30 min. 379,-
 
240 gr. Steak af Angus Højreb stegt på grill serveret med årstidens udsøgte grøntsager hjemmelavet, kryddersmør samt store  
Steakhouse fritter 319,-
Vælg mellem Hjemmelavet
Håndpisket Bearnaisesauce
 
eller Bordelaise rødvinssauce 39,-
 
Pandestegt Wienerschnitzel af dansk prima kalvefilét med snapsærter og pommes sauté hertil smørsauce og skysauce samt hjemmelavet  
agurkesalat og tyttebærsyltetøj 239,-
Kongensbro Kro’s Pramdragergryde. Mørbradmedaljoner i flødepaprikasauce m/tomat, bacon, champignon, syltede rødløg og cocktailpølser hertil surt  
og sødt samt Steakhouse fritter (min. 2 couv.) 209,-
 



Smørrebrød


Serveres mellem kl. 12.00 og 16.00

Store Marinerede sild med karrymayonnaise  
& capers 79,-
 
Kryddersild i egen portvinslage med  
karrymayonnaise & capers 79,-
 
Hjemmestegt sild i egen eddikekrydderlage med  
hjemmerørt remoulade 89,-
 
Røget Gudenå ål med lun røræg 139,-
 
Frisk udskåret pandestegt rødspættefilét med  
citron og hjemmerørt remoulade 89,-
 
Hjemmebagt leverpostej med lune champignon, bacon, hjemmesyltede rødbeder og hjemmelavet  
agurkesalat 89,-
 
Oksemørbradbøf m/ bløde løg, lun Engelsk sauce  
og hjemmelavet agurkesalat 139,-
 
Dansk bøf med sovs, bløde løg og spejlæg 99,-
 
Rullepølse med sky og rå løg, tomat og  
krydderurter 79,-
 
Dyrlægens natmad m/krydderfedt, hjemmebagt  
leverpostej, saltkød, sky, rå løg og tomat 89,-
 
Guld 45+ Danbo ost fra lokale Mammen  
Mejeri på franskbrød 79,-
 
Gammelost med krydderfedt, sky, løg og mørk  
rom på hjemmebagt franskbrød eller rugbrød 99,-
 
Camembert frites med solbærsyltetøj på  
smørristet hvedebrød 89,-
 
Guld 60+ Dana Blue fra lokale Drøsbro Mejeri på smørristet rugbrød m/sky, løg og  
sød figenkompot 79,-
 



Børneretter


2 røde Langelænder pølser med Pommes Frites 99,-
 
Friskudskåret pandestegt rødspættefilét med Pommes Frites  
og hjemmelavet remoulade 99,-
 
Børnespid m/ hjemmelavet frikadelle, kylling og rød pølse  
hertil Pommes Frites 109,-
 
Frisk pasta m/hjemmelavet Bolougneise kødsovs 99,-
 



Børnedesserter


Vanilleis med chokolade- eller jordbærsauce 89,-
   
Pandekager med syltetøj 89,-
 



Kaffe og hjemmebag


Hjemmebagt lun Bedstemor Kringle  
m/ hvid glasur 44,-
 
Hjemmebagt Medalje m/friskpisket flødeskum  
& økologisk jordbærsyltetøj 49,-
 
Hjemmebagt lun Pæretærte m/cremefraiche 44,-
 
Hjemmelavet gammeldags Æblekage  
m/friskpisket flødeskum 49,-
 
Hjemmelavet Kransekage nøddehorn 39,-
 
Varm Chokolade m/friskpisket flødeskum 39,-
 
En kop kaffe m/ sukker, fløde eller mælk 35,-
 
En kande kaffe ad libitum per person 39,-
 
Te 35,-
 
Cappuccino – Caffe latte – Café au lait 39,-
 
Espresso 35,-
 
Irish coffee, 4 cl. m/Tullamore Whiskey  
& friskpisket flødeskum 99,-
 

Kro mad er go' mad



Else Andersens slogan er fortsat kendetegn for køkken og restaurant på Kongensbro Kro.
I dag er det 2. generation Ole Andersen og 3. generation Christian Andersen, der står for det kulinariske. Der bliver værnet om det klassiske køkken og alt bliver lavet fra bunden af de bedste råvarer.

Kokken mestrer det hele - og vi kan altid tilbyde liflige dråber fra den velassorterede vinkælder til at forstærke den kulinariske oplevelse.

Køkkenet er en oplevelse for sig selv, uanset om det drejer sig om de stegte frikadeller, der er berømte langt ud over landegrænsen, eller biksemad med spejlæg eller smagsløgene skal pirres af noget fransk, frækt og forførende.

Der skal krydderi på tilværelsen, siger Christian Andersen, der henter en meget stor del af de benyttede krydderier i kroens egen krydderurtehave, ligesom kroen ofte røger fisk og kød i egen røgeovn. Derfor er du sikret en god madoplevelse på dit kroophold hvad enten det er weekendophold eller gourmetophold.

Online Booking

Ankomst:
Klik her for at vælge ankomstdato
Afrejse:
Klik her for at vælge afrejsedato
Antal voksne:
Antal børn: