- berømt for gastronomi, gæstfrihed og en uforglemmelig beliggenhed med Gudenåen rislende i baghaven!

Aftenmenu



Retterne serveres fra kl. 17.30 - 21.00

Forretter


Hjemmegravad norsk laks på lyst hvedebrød med  
hjemmelavet mild dild/sennepsdressing 129,-
 
Piri Piri på smørristet franskbrød m/krydderurter (ragout af Chile hummerhaler, chili,  
mangochutney, løg og champignon) 139,-
 
Store indbagte krydder black tigerrejer på små salater, sprøde majs og krydderurter hertil 3 slags  
dressings 139,-
 
Kongensbro Kro’ s gourmet rejecocktail m/store håndpillede rejer, små salater, friske asparges,  
hjemmelavet Madeiradressing og lunt brød 139,-
 
Hvede brydebrød m/hvidløg & Herbs de  
Provence smør 59,-
 



Supper


Indbagt hjemmelavet jomfruhummersuppe i cocotte, m/Picolourter og havets friske fisk  
og skaldyr (min. 2 couv.) 149,-
 
Flødelegeret karrysuppe m/ ristet unghane, vilde  
ris, fersken og langtidsbagt blommetomat 99,-
 
Hjemmelavet oksekødsconsommé med kød- og  
melboller, Picolourter og lunt brød 99,-
 



Hovedretter med fisk


Stor frisk pandestegt Vesterhavs rødspætte med persillesauce, små kartofler og hjemmerørt  
remoulade 279,-
 
Stegte ål fra Gudenåen med stuvede kartofler (ca. 500 gr. ål per person) Serveres i sæsonen ca. april – november. Tilberedningstid ca. 30 min.  
(min. 2 couv.) 379,-
 
Laksefarseret rødtungefilét serveret med årstidens grønt, ristede bøgehatte, vilde ris og  
hummersauce 309,-
 



Stegeretter


240 gr. Peberbøf af Prima oksemørbrad med provencebønner, ristede østershatte, rødløgskompot og langtidsbagt tomat hertil  
pommes rösti og sauce Bordelaise 349,-
 
240 gr. Steak af Angus Højreb stegt på grill serveret med årstidens grøntsager hjemmelavet kryddersmør samt store Steakhouse  
fritter 319,-
 
Vælg mellem Hjemmelavet
Håndpisket Bearnaisesauce eller
 
Bordelaise rødvinssauce 39,-
 
Pandestegt Wienerschnitzel af dansk prima kalvefilét med snapsærter og pommes sauté hertil smørsauce og skysauce samt hjemmelavet  
agurkesalat og tyttebærsyltetøj 239,-
 
Kongensbro Kro’ s dansk bøf med bløde løg,  
hjemmesyltede rødbeder og små kartofler 189,-
 
Svinekotelet Dijon med kryddertomat i baconsvøb og flødesauce smagt til med esdragon og dijonsennep serveret med små kartofler,  
hjemmelavet agurkesalat og tyttebærsyltetøj 229,-
 
Dansk Lamme Carre (450 gr. på ben) med ratatouille, hvidløgsbagt skorzonerrod og årstidens grønt serveret med smørsauterede  
kartofler og rosmarinskysauce (min. 2 couv.) 309,-
 
Kongensbro Kro’s Pramdragergryde. Mørbradmedaljoner i flødepaprikasauce m/tomat, bacon, champignon, syltede rødløg og cocktailpølser hertil surt  
og sødt samt Steakhouse fritter (min. 2 couv.) 209,-
 
Dagens Kromenu efter kokkens valg:
1 ret 189,-
2 retter 259,-
 



Oste


Tallerken med udvalg af lokale og europæiske  
kvalitetsoste med oliven og lunt brød 109,-
 



Desserter


Mokka Bavarois med pebersyltede ananas & hjemmelavet vanilleiscreme (kage af chokolade & kaffemousse i lag med sprøde mandelbunde,  
toppet med mørk chokolade ganasche) 119,-
 
Kongensbro Kro´s Grand Dessert - en variation af  
is, kager, sæsonens frugt og bær 139,-
 
Lune hjemmebagte pandekager m/ hjemmelavet  
vanilleiscreme og jordbærsyltetøj 99,-
 
Bananasplit med is og chokoladesauce  
samt sæsonens bær eller frugt 89,-
 
Klassisk ”100 % fløde” Creme Brulle  
m/ sommerens rom/råsyltede bær og bærsorbet 109,-
 
Irish coffee, 4 cl. m/Tullamore Whiskey  
& friskpisket flødeskum 99,-
 



Børneretter


2 røde Langelænder pølser med Pommes Frites 99,-
 
Friskudskåret pandestegt rødspættefilét med Pommes Frites  
og hjemmelavet remoulade 99,-
 
Børnespid m/hjemmelavet frikadelle, kylling og rød pølse  
hertil Pommes Frites 109,-
 
Frisk pasta m/hjemmelavet Bolougneise kødsovs 99,-
 



Børnedesserter


Vanilleis med chokolade- eller jordbærsauce 89,-
 
Pandekager med syltetøj 89,-
 

Kro mad er go' mad



Det store a la carte spisekort kan tilfredsstille selv den mest kræsne. Der er lige fra Wienerschnitzel af kalvefilet til møre bøffer fra dansk kødkvæg samt rødtunger og sandart eller stegte ål fra den lokale Tange Sø.

Kroen serverer desuden en 4-retters sæsonmenu, som skifter hver måned.

Køkkenet følger sæsonen og henter spændende råvarer efter årstiden, der krydres med "kokkelig" madkunst og fantasi.

Der skal krydderi på tilværelsen, siger Christian Andersen, der henter en meget stor del af de benyttede krydderier i kroens egen krydderurtehave, ligesom kroen ofte røger fisk og kød i egen røgeovn.

Kongensbro Kro lægger i det hele taget stor vægt på, at råvarerne altid er gode og friske til den veltilberedte mad.

"For her er godt at være - for her er godt at være", skrev tegnerne Hans Bendix og Herluf Jensenius første gang de besøgte kroen, og de blev siden stamgæster, sammen med Poul Reichardt, der straks erklærede - "sikken en pølse og sikken en kaffe, her kommer jeg igen".

Online Booking

Ankomst:
Klik her for at vælge ankomstdato
Afrejse:
Klik her for at vælge afrejsedato
Antal voksne:
Antal børn: